tisdag 11 maj 2010

Yes. Det heter "tal med knorr". *

HIMMEL vad trött publiken var mot slutet igår på BungyComedy. Men, nu har vi ytterligare
tre finalister till nästa måndags FINAL i BungyComedy: ettagluttaren (på gymnasienivå) Srosht Rasoul
från Uppsala, prod.assen Matilda Söderberg från Vagnhärad och journalisten Karin Ingströmer
(som ska flytta till Småland som jag förstod det). Karin anmälde sig till tävlingen av misstag och
trodde att den första omgången innebar att man skulle få en typ av workshop innan man gick ut på scenen
(vilket man inte fick, däremot gavs den möjligheten för 750 kronor helgen innan första semifinalen. Det finns två semifinaler totalt per säsong) men nu har ju tjejen gått vidare! *Applåder*

Arrangörerna Klas Åkerblom och Anders Celin, som via BungyComedy har vaskat fram bl.a. Petra Mede, Soran Ismail och Björn Gustafsson, fanns förstås på plats och agerade jury. Celin representerade den mänskliga rasen (det stod precis så på hans t-shirt). Klas upplyste om att även om vi andra inte går vidare i dag men gillar grejen med standup, är det bara att kämpa på. Och kämpade var just det deltagarna i standup-elitskolan StandupStar gjorde i andra halvlek - veckans läxa var att köra vad man ville i fyra minuter, och stackars mikrofonstativet fick vara både kungaspira och offer för "kriminalitet".

Backstage mötte jag Joakim Strålin, som gått vidare till final redan allra första omgången av Bungy i år och nu kollade på konkurrensen. Det visade sig att om han inte hoppat av fysikutbildningen i höstas, hade vi varit klasskamrater (!). Världen är liten, men hur sannolikt var det att båda skulle börja med standup?

* jag letade efter synonymer till "stadup". "Tal" fungerar inte, det är jag med på. Men att det varken är dialog eller monolog är faktiskt tvivelaktigt, så jag döpte det till "tal med knorr" trots Celins och Åkerbloms protester.

Inga kommentarer: